Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


IMG_0990.jpg
IMG_0988.jpg
IMG_0987.jpg
Meest recente foto's
Zomeravondcompetitie Seizoen 2017 De Schaeck 1
 Susan Groot Koerkamp-Penninkhof  Wedstrijdverslagen  130x gelezen

Door Dirk Berkhof

Het eerste mixteam van De Schaeck is al weer bijna aan haar laatste wedstrijd toe. Met nog 1 wedstrijd te gaan bezetten we op dit moment de tweede plaats. Wij spelen in de derde klasse en spelen in een poule van 4 clubs een thuis- en uitwedstrijd. We spelen samen met De Maten en De Sprenkelaar uit Apeldoorn en Beekhuizen uit Velp.

maandag 12 juni 2017, 10:29 uur
Wedstrijdverslag De Schaeck 1 - Quick 1
 Susan Groot Koerkamp-Penninkhof  Wedstrijdverslagen  123x gelezen

zaterdag voorjaar, heren 35+, eerste klasse

Door Huug van Wingerden

De tweede competitiewedstrijd speelden we in Apeldoorn. Een makkie wat betreft de afstand, bijna een thuiswedstrijd. Maar hoe zou de tegenstander zijn? Noi, die vielen best mee. Door een uitgekiende strategie hebben we een mooie 4-2 winst behaald.
 

donderdag 4 mei 2017, 11:21 uur
En weer een Kampioen !!
 Rick Evenboer  Wedstrijdverslagen  433x gelezen

Team de Schaeck 1 in de klasse Dames dubbel is kampioen!!!!

 

 

 

Hier van een verslag door dit team; Vorige keer grepen we er net naast, maar nu was het dan zover.  Op speelavond 5 dachten we het kampioenschap al binnen te hebben, maar er was toch nog twijfel: er werd wat af geteld en gerekend. Die twijfel werd echter weggenomen door onze tegenstanders van die avond, het leuke team van Teuge.

Toen wij nog een beetje ingehouden blij een kleine polonaise inzetten, kwamen zij al naar buiten met rozen en bubbels! Wat een verrassing en wat ontzettend attent van onze tegenstanders.
Vrijdag moesten we nog even onze laatste avond veilig ‘doorkomen’ (je weet immers nooit met tennis, het kan raar lopen), maar na een 4-0 overwinning werden wij wederom in het zonnetje gezet, dit keer door de TC.
Zoals de TC  al aangaf hebben wij een ontzettend fanatiek  én gezellig team en we hopen nog veel mooie wedstrijden te spelen (en hopelijk te winnen natuurlijk).
We kijken dan ook weer uit naar de najaarscompetitie en wensen alle andere teams natuurlijk ook veel succes en plezier!
Sportieve groeten van de Schaeck 1

 

Namens onze tennisclub van Harte gefeliciteerd !

 

 

vrijdag 3 juni 2016, 10:00 uur
Kampioenschap TC de Schaeck 1
 Rick Evenboer  Wedstrijdverslagen  378x gelezen

De Schaeck 1 Kampioen !

Na een klinkende 5-0 thuisoverwinning tegen Beekhuizen op speeldag 4 kon het mix team De Schaeck 1 zich opmaken voor de kampioenswedstrijd in de 1e klasse gemengd. Tegenstander daarin was Het Laakhuisje 1 uit Putten. Ook deze tegenstander had alle wedstrijden tot nu gewonnen. Hoewel De Schaeck 5 punten vooraf meer had geldt: het team dat alles wint wordt automatisch kampioen! Ook speelde dit team vorig jaar hoofdklasse, dus er was wel enig vuurwerk te verwachten. Na een hartelijke ontvangst in Putten (Prachtig clubhuis met rieten dak en smashcourt banen) kon er begonnen worden...met de mix (op verzoek van Het Laakhuisje ivm een speelster die wat eerder weg moest). Dat werd een kraker 1e klas, die door Marloes en Eduard na drie zware sets met 6-4/3-6/6-3 binnengehaald werd. Een welkome verrassing, aangezien vooraf we dit niet als een winstpunt hadden ingeschat. Carin had intussen ook haar damesenkel gewonnen, al was dit niet op een manier die je wenst: De tegenstandster moest bij 3-0 achterstand geblesseerd opgeven met een bovenbeen blessure. Pascal was zo vriendelijk om haar te tapen, zodat ze wel later de damesdubbel kon gaan spelen (zeker niet onverdienstelijk, zie verderop in dit verslag).

 

Jules wist helaas niet de herenenkel binnen te halen, in drie sets (6-4/3-6/2-6) werd hij verslagen en was het met twee dubbels te gaan nog helemaal open. Terwijl de dames al begonnen waren en de 1e set net met 5-7 verloren, de tweede met 6-3 wonnen en er dus weer een lange partij van maakten, konden Pascal en Jules ondertussen de dubbel redelijk eenvoudig winnend afsluiten (6-2/6-3) en daarmee was het kampioenschap een feit! De strijd om de 3e set damesdubbel ging daarna toch nog verloren met 1-6, maar met name de heren waren daar niet zo meer van onder de indruk. In alle blijdschap is iedereen ook nog vergeten om foto's te maken. Duidelijk is dan ook dat dit team zijn wortels ruim in de vorige eeuw heeft liggen...Wie vergeet nou de foto's?!?

 

 

Daarna is er nog gezellig geborreld en iedereen (van De Schaeck) vertrok tevreden huiswaarts. Doelstelling voor volgend jaar is al bekend: handhaving! En wellicht dat volgende week in de laatste wedstrijd tegenWapenveld er alsnog wat verlate foto's volgen...

Namens de Club; Van Harte gefeliciteerd !


maandag 23 mei 2016, 21:16 uur


Mix team 1 Wint !
 Rick Evenboer  Wedstrijdverslagen  371x gelezen

Mix team 1 op de zaterdag wint van Vale Ouwe !

Op dag 3 van de zaterdagcompetitie mochten we (Annemarie, Carin, Eduard, Pascal en Jules. Marloes viel deze week uit) uit naar vale Ouwe in Putten. Na twee klinkende 5-0 overwinningen zat de stemming er goed in en hardop wordt al aan het kampioenschap gedacht. Maar...vorig jaar werd er thuis tegen  Vale Ouwe (grotendeels dit team) met 4-1 verloren.
Vale Ouwe beschikt over smash court, gravel en (als het echt tegenzit) binnenbanen. Mooie club en we werden goed ontvangen met koffie en cake. Vooraf was gedacht (en gehoopt) op pittige singles, en we hadden de sterkste singles zelf opgesteld. Dat bleek genoeg Carin (6-3/6-1) en Jules (6-0/6-2) zetten De Schaeck 1 snel op voorsprong. De mix met Eduard en Annemarie bleek een aardige slijtageslag (ook voor de toeschouwers in de kou en soms regen). De eerste set ging kansloos verloren met 1-6, maar Eduard en Annemarie kwamen er beter in, de tegenstanders maakten daardoor ook meer fouten en met 7-5 ging de tweede set naar ons. Het goede spel werd doorgezet en met 6-3 beloond: 3-0!
De dubbels gingen daarna snel de baan op, het weer werd steeds dreigender. Het waren ook wel snelle partijen: onze dames denderden door (6-1/6-0), de heren hadden helaas weinig kans. Pascal en Eduard moesten de partij aan Vale Ouwe laten met 1-6/3-6.
Al met al een 1-4 overwinning en de droom blijft overeind: fier aan kop in de poule!
7 mei spelen we thuis, wat extra aanmoediging is zeker welkom...

dinsdag 26 april 2016, 09:08 uur
1
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemene ledeninfo
 Bestuursmededelingen
 Competitie
 Jeugd
 Lid worden?
 Statuten en Beleid
 Toernooien
 Vacatures
 Wedstrijdverslagen
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
23 November
 Bridge in het clubhuis

24 November
 Snerttoernooi 18.30 tot 23.00 uur

7 December
 Bridge in het clubhuis

 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Woensdag Dames
 Woensdag Gemengd
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren

Junioren
 Zondag Gemengd