Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissiesInstructie verantwoord alcohol schenken
 Hannelore Rutgers  Algemene ledeninfo  1525x gelezen

Barvrijwilligers van sportverenigingen kunnen nu een IVA-certificaat (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) krijgen via een elektronische leeromgeving die voor iedereen toegankelijk is. Een wel heel gemakkelijke manier om een gekwalificeerde barvrijwilliger te worden.De Drank- en Horecawet vereist dat er altijd een barvrijwilliger aanwezig is die een Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) heeft gevolgd op tijden dat er alcohol wordt geschonken in een sportkantine. NOC*NSF heeft samen met de KNVB, de KNHB, het Watersportverbond, de KNKV en de KNLTB gewerkt aan een IVA, die sportverenigingen nu gratis online wordt aangeboden.

Voor (nieuwe barvrijwilligers vormen de inhoudelijke webpagina’s en de test een prima methode om een gekwalificeerde barvrijwilliger t)e worden. Voor barvrijwilligers die al een IVA hebben gedaan is deze elektronische leeromgeving handig om het geheugen op te frissen of om iets op te zoeken.

Hoe werkt de online IVA?
Op de webpagina’s staat wat een potentiële barvrijwilliger moet weten om verantwoord alcohol te kunnen schenken. Wanneer de barvrijwilliger deze informatie tot zich heeft genomen wordt zijn kennis getoetst met een test van 20 vragen. Bij het succesvol afronden van de test kan de barvrijwilliger direct een certificaat uitprinten en krijgt hij er bovendien nog één gemaild.

 

Door het klikken op onderstaande link kom je op de website van Instructie Verantwoord Alcohol schenken.

 

http://www.nocnsf.nl/iva

woensdag 2 april 2014, 11:58 uur

Instructie verantwoord alcohol schenken

Barvrijwilligers van sportverenigingen kunnen nu een IVA-certificaat (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) krijgen via een elektronische leeromgeving die voor iedereen toegankelijk is. Een wel heel gemakkelijke manier om een gekwalificeerde barvrijwilliger te worden. Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemene ledeninfo
 Bestuursmededelingen
 Competitie
 Jeugd
 Lid worden?
 Statuten en Beleid
 Toernooien
 Vacatures
 Wedstrijdverslagen
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
23 November
 Bridge in het clubhuis

24 November
 Snerttoernooi 18.30 tot 23.00 uur

7 December
 Bridge in het clubhuis

 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Woensdag Dames
 Woensdag Gemengd
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren

Junioren
 Zondag Gemengd